Change= genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2018



Change= is opgericht om de groep jongvolwassenen te gaan bedienen die aan het begin staat van hun wooncarrière. Want al hebben ze werk, dan nog duurt het verkrijgen van een zelfstandige woonruimte in de stad die aan redelijke eisen voldoet vaak veel te lang. Met het project is fysieke invulling gegeven aan de ambitie om voor jongeren door middel van huisvesting een fundament te leveren voor een succesvolle start en een welvarende toekomst. De algemene uitstraling van het blok is die van een krachtige eenheid met een helder silhouet, die aansluit bij de architectuurstijl van de achterliggende wijk, namelijk de nieuwe zakelijkheid. Die zakelijkheid wordt op het voetgangersniveau verzacht door het toepassen van veel glas, kleur en hoogwaardige materialen. Op de begane grond zijn naast de hoofdtoegang en ingangen voor stalling van auto’s, scooters en fietsen, gebouw gerelateerde commerciële voorzieningen geplaatst, zoals horeca, een uitzendbureau, een fietsenwinkel, en schoonheidssalon. Op de eerste verdieping bevindt zich de open buitenruimte met daarachter een dubbelhoge lobby, een zogenaamde ‘wasbar’ en lounge gelegenheid. Daarboven bevinden zich de zelfstandige woningen, die allen ca. 28 m2 groot zijn, gegroepeerd in clusters van 14 tot 28 eenheden.