Change= kondigt vier strategische allianties aan op de partnerdag

Change= sluit allianties met internationale marktleiders voor de verdere realisatie van het Change= duurzaam woonconcept
· ABN AMRO en Change= sluiten een strategische alliantie voor de financiële engineering voor tenminste vijf Change= wooncomplexen in de G4 gericht op werkende jongeren, waarbij in de komende periode 20 gebouwen en tenminste 10.000 appartementen worden gerealiseerd. Dit concept is gericht op een socaal maatschappelijke transitie binnen de doelgroep van jonge starters.

· Cisco, Samsung en Philips Lighting verbinden zich als wereldwijde technologiepartners aan Change= voor de implementatie, kennis en innovatie van duurzame technologie, elektronica en verlichtingsoplossingen.

· Het eerste Change= gebouw aan het August Allebéplein in Amsterdam bereikt het hoogste punt en opent vandaag haar eerste modelwoning gebaseerd op het ‘living-as-a-service’ model.


Amsterdam 28 juni 2016
Change= is de ontwikkelaar van sociaal-maatschappelijk duurzame gemeenschapsconcepten en heeft vandaag vier strategische allianties aangekondigd met internationale marktleiders in finance, technologie, elektronica en verlichting.

Change= is gericht op het realiseren van sociaal duurzame transities (een ‘change’) binnen bepaalde maatschappelijke doelgroepen, waarbij zij voor deze doelgroepen een verandering realiseert in de wijze waarop men werkt, woont, leert en leeft. Met deze transitie creëert Change= een verbeterd toekomstperspectief en draagt zij bij aan een betere samenleving op sociaal-maatschappelijk gebied. De strategische allianties zijn gesloten met:

· ABN AMRO voor de financiële engineering, financiering en advisering rond vijf nieuw te bouwen Change= wooncomplexen in een reeks van twintig gebouwen, te realiseren in de vier grote steden in Nederland.

· Cisco voor de realisatie van technologische oplossingen rond communicatie in deze Smart Connected Buildings.

· Samsung voor het ontwikkelen en leveren van een gevariëerd en efficiënt aanbod van elektronica dat geïmplementeerd wordt in het ‘living-as-a-service’ model.

· Philips Lighting voor het ontwikkelen, aanbieden en implementeren van connected verlichtings-oplossingen in de appartementen en centrale ruimtes van de wooncomplexen.

Duurzame transitie voor communities
De strategische allianties hebben een projectoverstijgend doel. Op korte termijn richt de samenwerking zich op de verdere uitrol van het Change= woonconcept in de vier grote Nederlandse steden, specifiek gericht op werkende jongeren tussen 18 en 30 jaar met een middelbaar opleidingsniveau. Voor de langere termijn staat internationale expansie op de agenda en ook de realisatie van nieuwe Change= community-formules voor andere doelgroepen zoals jonge gezinnen en senioren, waarbij elementen als zorg en veiligheid een prominentere rol spelen in het community-concept.

De partners vullen elkaar aan met betrekking tot producten, kennis & vaardigheden, (financiële) middelen en toegang tot de markt. Met de juiste financiering, expertise, technologie en innovatieve kracht dragen de marktleiders bij aan het realiseren van toekomstperspectief voor deze werkende jongeren.

De kracht van deze strategische alliantie is de onderlinge toegevoegde waarden die een duurzame transitie mogelijk maakt voor het structurele tekort aan betaalbare huurwoningen onder deze groep. Het ontberen van een vaste woonplek (habitat) staat de maatschappelijke carrière van young starters in de weg en creëert sociaal-maatschappelijke schade. In Amsterdam alleen al, zoeken 13.000 van deze werkende jongeren dagelijks naar geschikte en vooral betaalbare woonruimte. Gemiddeld hebben zij meer dan 10 jaar nodig om een vaste woonplek te vinden. Als onderdeel van het creëren van dit verbeterde toekomstperspectief is het hebben van een eigen woonplek een must, waarbij de woning een onderdeel is van het totale woonconcept.

Ralph Mamadeus, CEO van Change=: “Met de realisatie van ons woon-community-concept bieden wij de jongeren een omgeving waarin we alle aspecten op de gebieden van werken, wonen, leren en leven optimaliseren ter verbetering van hun kansen in de maatschappij. Samen met onze partners is het mogelijk om deze visie te realiseren en een werkelijke verbetering in de maatschappij te creëren. Op deze manier wordt sociale duurzaamheid een feit.”

Marco Scheel, Senior Relationship Manager, ABN AMRO: “Wij zien het eerste Change= gebouw aan het August Allebéplein in Amsterdam als een social landmark met een grote maatschappelijke verankering. Wij zijn er als ABN AMRO trots op om met Change= te kunnen samen werken aan dit bijzondere concept”


Nog 10.000 appartementen in Nederland
Change= maakte de allianties bekend tijdens een speciale partnerbijeenkomst waar gevierd werd dat het hoogste punt is bereikt van de eerste Change= woontoren aan het August Allebéplein in Amsterdam. De vordering van de bouw betekende tevens de openstelling van een modelwoning in het appartementencomplex. Change= kondigde de ontwikkeling aan van de volgende vijf wooncomplexen in de vier grote steden in Nederland. De doelstelling is om tenminste 10.000 appartementen te realiseren in de komende 5-7 jaar, teneinde een voldoende sociaal maatschappelijke impact te kunnen bewerkstelligen voor dit probleem waarmee deze doelgroep wordt geconfronteerd. De oplevering van het wooncomplex aan het August Allebéplein zal eind januari 2017 zijn.

Voor meer informatie:
Change= Public Relations | pr@change-is.com | 088 1269 380 | www.change-is.com